KULLANMA TALİMATI
- Şanzıman yağlarını ayda 1 kere kontrol edin, eksik yağları tamamlayın, Şanzıman yağı 140 numara yağdır. Hidrolik yağı 46 numara yağdır.
- Makinede bulunan yataklı rulmanları haftada en az bir kere gres yağı ile yağlayınız.
- Dönüş yaparken şaftı KAPATINIZ. Makine çalışırken traktör ile aynı hizada düz ve zemine paralel çalıştırılmasına dikkat ediniz.
- Dönüşlerde şaftın makine şanzımanına baskı yapmaması gerekir. Gerekli görülürse şaft flex ile kesilerek kısaltılmalıdır.
- Makinenin içine ıslak, nemli ot, saman, yonca ve bunun gibi balyaları ATMAYINIZ.
- Makinenin içine; ıslak, yeni biçilmiş, soldurulmamış, balya halinde olmayan kaba yem maddeleri(yonca, fiğ, yulaf vb.) ATILMAMALIDIR.
- Makinenin içine yem maddeleri atarken, ÖNCE küçük tanelerinden başlayıp SONRA büyük parçalılara geçiniz. YANİ önceden KESİF YEM, SİLAJ, EZME ve bunun gibi yemleri, sonra balya halindeki SAMAN, YONCA vb. yemleri atınız. Yonca ve benzeri balyaları atmadan önce TRAKTÖR EL GAZINI yükseltip traktörün stop etmesini önleyiniz.
- Traktör kuyruk miliniz kesinlikle 540 devir/dakika da olmalıdır. 750 veya 1000 devirde OLMAMALIDIR.
- Makine tamamen yem materyalleri vb. doldurulmamalıdır. Yemlerin döndürülmesi için boş yer de gereklidir. Makinenin en az ÜÇTE BİRİ boş olmalıdır.
- Mısır balyası vb. parçalanması zor yem maddeleri, makinenin içine bütün olarak değil, dağıtılıp parçalanarak atılmalıdır.
- Unutulmamalıdır ki; makine ot kıyma veya parçalama makinesi değil YEM KARMA VE DAĞITMA MAKİNESİDİR.
Yukarıda ki koşullara uyulmadığı takdirde, oluşacak arızalar; GARANTİ KAPSAMINA GİRMEYECEKTİR…!